Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V. / R.B.

14. 05. 2024. 13:36 >> 06:52
25
Čitaj mi:

POTVRĐENO PORTALU IZ VLADE

Vučić ipak dolazi u Kotor na Samit lidera Z. Balkana i EU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doći će na samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru, potvrđeno je Portalu RTCG iz Vlade Crne Gore. Kako nam je rečeno, Vlada je dobila potvrdu dolaska Vučića i ministra Siniše Malog.

Juče je saopšteno da će Vučić izostati sa samita, budući da će u srijedu biti održana sjednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati Rezolucija o Srebrenici.

On je juče rekao da će zbog toga najvjerovatnije sjutra ujutru otići u Njujork, kao i da će u Kotor otići premijer Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, prenijela je Beta.

Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije održaće se sjutra u Kotoru (Hotel Hyatt BlueBay), tokom koga će lideri zemalja regiona, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan. Domaćin samita biće predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Sastanak lidera regiona kome će prisustvovati evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajen planiran je za 9:30 . Samit se organizuje pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija” (One region, common vision).

Na događaj su, osim lidera i ministara iz zemalja regiona, pozvane i partnerske organizacije, kao što su Savjet za regionalnu saradnju, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Svjetska banka, Transportna zajednica, Atlantski savez, Energetska zajednica, Fondacija za otvoreno društvo, ReSPA, GIZ, visoki predstavnici Evropske komisije i drugi.

Dan uoči Samita održaće se i sastanak ministara evropskih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana, predstavnika Evropske komisije i partnerskih organizacija.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније