Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Buka

22. 12. 2015. 23:39   >>  23:26

NADMAŠIĆE "AVATAR"

"Buđenje sile" ruši rekorde po zaradi

Najnovija informacija vezana uz sagu o filmu "ratovi zvijezda: Sila se budi" vezana je za podatak o zaradi nakon prvog vikenda emitovanja - riječ je o najboljem početku prikazivanja nekog filma ostvarenom širom svijeta, kazao je u juče izvršni čelnik kompanije Dizni, Bob Iger.

U intervjuu za televiziju Blumberg, Iger je kazao da je film "Ratovi zvijezda: Sila se budi" zaradio oko 528 miliona dolara širom svijeta otkako je počeo da se prikazuje krajem prošle nedjelje. U taj rezultat je uključen i iznos od 247 miliona dolara koliko je film zaradio u SAD-u i Kanadi, što je više nego što je filmski studio prvobitno predvidio prognozirajući zaradu od 238 miliona dolara.

"To je više nego što smo do juče predviđali", kazao je šef Diznija.

Te brojke stavljaju sedmi film serijala ispred filma "Park iz doba Jure", koji je u Sjevernoj Americi zaradio 208 miliona dolara, a širom svijeta 525 miliona tokom prvog vikenda prikazivanja u aprilu.

Brojke za "Ratove zvijezda" ne uključuju Kinu, gdje prikazivanje počinje 9. januara.

Analitičari u filmskoj industriji predviđaju da bi film mogao ukupno zaraditi 3 milijarde dolara i tako nadmašiti "Avatar" kao najbolje prodavani film svih vremena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније