Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

07. 05. 2013. 22:27   >>  22:28

KANSKI FESTIVAL

Delonu nagrada za životno djelo

Jednom od najvećih francuskih glumaca Alenu Delonu biće uručena nagrada za životno djelo na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Priznanje za životno djelo glumcu Alenu Delonu, biće odato uoči dodjela nagrada na ovogodišnjem 66. festivalu u Kanu, izjavio je predsjednik Festivala Žil Žakob.

„Kanski festival će 25. maja odati priznanje za cjelokupnu karijeru najpoznatijem francuskom glumcu, koji u novembru puni 78 godina“, rekao je Žakob.

Alen Delon je rođen 8. novembra 1935. u blizini Pariza, i smatra se jednim od najznačajnijih glumaca u istoriji francuske kinematografije.

Prekretnicu u njegovoj karijeri predstavlja film „U zenitu sunca“ Renea Klemana, poslije čega je dobio ulogu u filmu „Roko i njegova braća“ Lukina Viskontija, u čijem je filmu „Gepard“ takođe igrao.

Snimio je stotinjak filmova, među kojima i „Samuraj“ i „Pandur“ Žan-Pjer Melvila, „Gospodin Klajn“ Džozefa Lozija i „Pomračenje“ Mikelanđela Antonionija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније