Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

30. 05. 2016. 09:36 >> 09:18

U PODGORICI

Počinje Džada film fest

Džada film fest 2016, drugi po redu, biće otvoren večeras u Podgorici, u ulici Svetozara Markovića.

 

Organizatori su saopštili da nakon otvaranja oko 21 sati, biti prikazan film italijanskog režisera Federika Felinija “La Strada” ili “Ulica”.

Tema ovogodišnje Džade, koji se održava od 30. maja do 5. juna, je sedam veličanstvenih režisera.

“Tokom sedam dana na različitim gradskim lokacijama, na velikom platnu, emitovaće se ostvarenja sedam majstora režije, Felini, Godar, Kjubrik, Venders, Skorseze, Kurosava i Orson Vels”, navodi se u saopštenju.

Bioskop će poslije ulice Svetozara Markovića imati projekcije  u City kvartu, Bloku V, Starom Aerodromu, Zabjelu, Trgu Sv. Petra Cetinjskog, a završno veče je planirano na Trgu Nezavisnosti 05.juna.  

Ulaz je slobodan za sve projekcije, a sve informacije o festivalu dostupne su na Fejsbuk stranici Festivala.

Festival se održava u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, a pod pokroviteljstvom Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu i sport.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније