Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

08. 02. 2013. 10:34 >> 10:32

kineska posla

„Umire“ i po osam puta na dan

Jedan kinekski statista ima veoma neobičnu specijalnost. Glumi samo u scenama umiranja.

Ši Džongpeng (26) radi u filmskom studiju "Hengdian", gde se godišnje snimi na desetine drama o japanskoj invaziji na Kinu tokom Drugog svjetskog rata. 

Prema pisanju lokalne štape, ovaj mladić se, samo prošle godine, pojavio više od 200 puta na filmu kao pripadnik japanskih oružanih snaga, a na bojnom polju je ponekad padao i do osam puta dnevno.

"Trudim se da izgledam što odbojniji, da djelujem svirepo, ali istovremeno i kukavički - objašnjava on svoj uspjeh na kastinzima.

Njegova najveća želja je, ipak, da promijeni stranu i da barem jednom glumi vojnika narodnooslobodilačke vojske Kine.

U studiju Hengdian je 2012. snimljeno 150 filmova i TV drama, od kojih 48 o ratu sa Japancima. Statistima je prošle godine ponudjeno 300.000 uloga, od kojih 60 odsto kao japanski vojnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније