Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavila: M.M.Lj.

30. 09. 2016. 10:28 >> 12:44

NAGRAĐENI NAJBOLJI

Završena "Mojkovačka fimska jesen"

Projekcijom filma „Ispod mosta, među stijenama“ Pavla Simonovića i dodjelom nagrada za najuspješnije role sinoć je u Mojkovcu završen 41. filmski festival „Mojkovačka filmska jesen“.

 

Projekcijom filma  „Ispod mosta, među stijenama“ Pavla Simonovića  i dodjelom nagrada za najuspješnije role sinoć je u Mojkovcu završen 41. filmski festival „Mojkovačka filmska jesen“.

 Nagrada za najbolju mušku ulogu  pripala je  Izudinu Bajroviću za ulogu u filmu “Smrt u Sarajevu “ koji je režirao  Danis Tanović. Bajrović je svojim  glumačkim umjećem, dočarao ulogu trezvenog menadžera hotela u sistemu  koji  nema šansu za realan opstanak.

Najbolju glavnu žensku ulogu   ostvarila je Mirjana Karanović  za ulogu Milene, supruge i majke  koja se poslije  30 godina  braka  suočava sa dvijema tragedijama . Nosi ih u duhu tradicije svoga naroda . Jaka ekspresija  njenog glumačkog dara  I znanja, ističu  tu ulogu   u filmu "Dobra žena" . Nagrada za najbolju epizodnu   mušku ulogu  dodijeljena je Mišu Obradoviću  za ulogu  u filmu “Ispod mosta, među stijenama “ koji je svoju ulogu odigrao upečatljivom snagom. Najbolja epizodna ženska uloga pripala je Dragani  Dabović za ulogu  Mare u filmu  “Igla ispod praga. Ona je dodijeljenu ulogu odigrala sa posebnim senzibilitetom kaže se u obrazloženju žirija koji je saopštio predsjednik Nikola Vukčević

“Filmska smotra u Mojkovcu  je odlično mjesto da publika sa sjevera države  dobije priliku da pogleda presjek  recentne balkanske kinematografije”, istakao je Vukčević.

Izudin Bajrović je izrazio veliko zadovoljstvo  zbog nagrade za najbolju mušku ulogu. To je, kazao je, nakon priznanja u  Herceg Novom ,  druga nagrada koju dobija u Crnoj Gori, što je potvrda da je film ostavio odličan utisak na publiku I ljude koji odlučuju o nagradama.

Da  je ovogodišnji festival bio besprekorno organizovan potvrdio je reditelj Pavle Simonović  koji  je zbog toga poželio da se I iduće godine nađe na festivalu na kojem  je njegov film dobio treću nagradu ove godine. 

Mišu Obradoviću nagrada je između ostalog i potvrda da je sa rediteljem Simonovićem uradio pravu stvar . Uskro slijedi  premijera u Podgorici gdje očekuje dobar prijem kod publike a potom širom regiona i van njega.

Žiri kojeg su pored Vukčevića činili i  Zoran Živković i Ivana Đurović sve odluke je donio jednoglasno. 

Nagrade ovogodišnjim laureatima uručili su predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević i generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније