Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 10. 2016. 22:27   >>  22:05

"TIŠINA"

Novi film Martina Skorsezea krajem godine

Američki reditelj Martin Skorseze izjavio je danas u Tokiju da će njegov dugo odlagani najnoviji film "Tišina" o progonu hrišćana u Japanu u 17. vijeku stići u bioskope prije kraja ove godine i da bi mogao da uđe u trku za Oskara 2017.

Taj film koji je trebalo da bude prikazan još 2015. biće premijerno prikazan u SAD 23. decembra, dok će svjetska premijera biti u januaru.

Endrju Garfild, Lijam Nison, Adam Drajver i Japanac Tadanobu Asano igraju u filmu inspirisanom romanom "Tišina" japanskog pisca i katolika Šusakua Enda o portugalskim katoličkim misionarima u 17. vijeku, svjedocima torture Japanaca koji su prešli u katoličanstvo.

Skorseze već decenijama želi da snimi film na tu temu.

Reditelj, rođen 1942, poznat je po filmovima o mafiji. Za film "Dvostruka igra" osvojio je 2007. Oskara za najboljeg reditelja, kao i za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenario. To je prvi Skorsezeov Oskar, iako je bio nominovan šest puta.

Njegov film "Razjareni bik" o bokseru Džeku Lamoti osvojio je Oskara za najboljeg glumca, Roberta de Nira, kao i Zlatni globus za najbolji film.

Skorseze će sjutra u Tokiju primiti nagradu "Praemium Imperiale" koju nazivaju "Nobelovom nagradom za umetnost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније