Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Maša Mališić Ljumović

29. 01. 2017. 12:54 >> 13:06
13

SOŠIĆ PRED PREMIJERU

Nadam se da će publika voljeti seriju

Željko Sošić, reditelj i scenarista serije „Božićni ustanak“, koja se od večeras emituje na Televiziji Crne Gore, kaže da je cijela ekipa uzbuđena pred premijeru i nada se da će publika zavoljeti seriju. Ističe da „Božićni ustanak“ započinje novu fazu igrane televizijske produkcije koja je neophodna Crnoj Gori i Javnom servisu, kao i da RTCG treba da održi kontinuitet sopstvenog rada na kvalitetnim igranim projektima.

 

"Božićni ustanak" je prva igrana serija sa istorijskom tematikom u crnogorskoj televizijskoj produkciji, koja se bavi periodom i događajima nakon završetka Prvog svjetskog rata, posebno veoma značajnim događajem u crnogorskoj istoriji, Božićnim ustankom na Cetinju. Serija će se od večeras emitovati svake nedjelje u 20 sati na Prvom programu TVCG.

„Pilično sam uzbuđen pred premijeru „Božićnog ustanka“ ovo je veliki dan, ne samo za mene, već i za cijelu ekipu. Toliko godina smo radili na ovom projektu i sad se konačno približava taj dan kad projekat treba da živi u utiscima gledalaca. To je uvijek dragocjen trenutak za nekog autora i umjetnika. Mi smo siugurni u ono što smo uradili, ali s nestrpljenjem čekamo taj kontakt s publikom i da vidimo da li će publikja voljeti seriju“, kazao je gostujući u Jutarnjem programu TVCG reditelj Željko Sošić.

„Božićni ustanak“ ne samo da razvija nove medijske projekte, smatra Sošić, nego, prije svega, započinje novu fazu igrane televizijske produkcije koja je neophodna Crnoj Gori i Javnom servisu koji je koproducent ovog projekta.

„Neophodno je da Javni servis održi kontinuitet sopstvene igrane produkcije, a poželjno je da to budu jako kvalitetni projekti, što veći projekti, što šireg društvenog značaja za cijelo društvo i državu. Nadam se da se s ovim neće stati. Zapravo najvažnije je da se ne stane i da se održi taj kontinuitet i standardi, što nije lako ali se mora“, kaže reditelj.

On objašnjava da to znači da se moraju održati standardi produkcije, estetski standardi, standardi u svakom elementu igrane produkcije.

„Da se ne vraćamo diletantsko amaterskim proizvodima po kojima smo, nažalost, bili često prepoznati i mi i Javni servis. Moraju se podići standardi, mora se raditi profesionalno na značajnim i kvalitetnim projektima. Ja se nadam da je to Božićni ustanak, vidjećemo. Ja se svim srcem navijam i zalažem se da produkcija u Crnoj Gori bude što kvalitetnija i da Javni servis tu zauzima najzačajniju ulogu u TV produkciji“, ističe Sošić.

Kada je riječ o narednim projektima Sošić kaže da još ima posla oko „Božićnog ustanka“.

„Devet epizoda je u pitanju. Radi se epizoda za epizodom. Radi se na postprodukciji, montaža slike, zvuka, obrada slike, svuka i to je nešto što ne prestaje do trenutka dok se posljednja epizoda ne prikaže. Ništa još nije završeno.“

Reditelj i scenarista serije se nada da će „Božićni ustanak“ živjeti u odnosu sa gledaocima i da će se voljeti.

„ Nestrpljivi smo da vidimo kako će projekcija izgledati na Televiziji Crne Gore jer smo seriju radili filmskom tehnikom, najsavremenijom, u vrlo visokoj rezoluciji, filmskoj. Sada se radi to prilagođavanje signalu TVCG i video i audio i nadamo se da će to izgledati nabolje što može u ovim uslovima “, kaže reditelj.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније