Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2017. 11:12   >>  16:01 6

DRAGOJEVIĆ O "USTANKU"

Prilika da zavolimo domaću produkciju

Serija "Božićni ustanak" je pravi primjer da Crna Gora može da ima sjajan proizvod kad je u pitanju televizijska produkcija, ali i film uopšte, ocijenio je glumac Davor Dragojević.

Dragojević, koji u seriji glumi švercera na Skadarskom jezeru, smatra da je ovo prilika da kroz seriju zavolimo domaću produkciju.

"Da damo vjetar u jedra novim, ali i starim autorima, da se više posvete kinematografiji. Ministartsvo kulture da više pomaže projekte koje stvaraju autori iz Crne Gore", kazao je Dragojević gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Podgorički glumac je kazao da mu je drago što je na našim prostorima snimana takva serija.

"Veoma sam zadovoljan serijom. Radujem se svakoj novoj epizodi, čak odgledam i reprizu", kazao je Dragojević.

On je pohvalio autorsku ekipu serije.

"Čestitke Željku Sošiću za sjajan scenario i za sve što je uradio da serija bude prezentovana publici na pravi način. Radnja koja se lagano odvija vodi nas u dvije paralelne priče, a to treba publika sama da otkrije i uživa u tom, mogu da kažem, veoma kvalitetnom umjetničkom činu", rekao je Dragojević.

Kazao je da je ozbiljno radio na liku kojeg tumači.

"Kada sam dobio ponudu da igram mog lika, vidio sam da je sjajno napisan i to mi je dalo motivaciju da taj lik napravim na način kako ja sve to doživljavam. Ozbiljno sam se pripremao i radio na mom liku. Radio sam sa lektorkom jer nijesam htio ništa da prepustim slučaju. Ja sam Bjelopavlić, a mi imamo govor koji se razlikuje od govora kraja odakle dolazi lik kojeg ja tumačim. Morao da se ozbiljno pripremam", kazao je Dragojević, koji je zadovoljan komentarima publike nakon prve tri epizode serije.

Podsjetimo, četvrta epizoda serije "Božićni ustanak" na programu je večeras od 20 sati.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније