Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: O. Z. ]

27. 02. 2017. 08:23   >>  07:59

FESTIVAL U ŠVEDSKOJ

Nova nagrada za "Iglu ispod praga"

Film "Igla ispod praga", scenariste i reditelja Ivana Marinovića, dobio je još jednu međunarodnu nagradu, na šestom BaNeFF filmskom festivalu u Švedskoj.

Balkan New Film festival, koji je održan od 16. do 19. februara u Stokholmu, prikazuje najnovije filmove iz balkanskih, kao i iz zemalja koje su povezane sa Balkanom. Petočlani stručni žiri je priznanje za specijalna dostignuća dodijelio scenografkinji Ireni Marjanov za njen produkcijski dizajn, uz obrazloženje da „ukusni i smjeli enterijeri i eksterijeri doprinose jedinstvenom dodiru filma“.

U septembru prošle godine je na Mojkovačkim filmskim večerima glumica Dragana Dabović dobila nagradu za najbolju epizodnu glavnu ulogu, a „Igla ispod praga“ nagradu publike.

Potom je na Bosfor film festivalu u Istanbulu u novembru glumac Nikola Ristanovski dobio „Zlatnog delfina“ za ulogu sveštenika Petra, a u decembru je na prvom Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu u Kragujevcu Marinovićev debitantski dugometražni igrani film dobio nagradu publike.

Nakon odličnog prijema i kod publike i kod kritike, ovaj film je na regionalnim rang listama uvršten među 20 najboljih filmova snimljenih prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније