Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 05. 2017. 15:37   >>  16:17 1

U 90. GODINI

Odlazak agenta 007: Umro Rodžer Mur

Britanski glumac Rodžer Mur, najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima o Džejmsu Bondu, umro je danas, u 90. godini. Slavni glumac preminuo je u Švacarskoj, a vijest o njegovoj smrti objavila su njegova djeca.

Ser Rodžer Mur je igrao čuvenog špijuna 007 u sedam filmova o Bondu, ukjučujući "Živi i pusti druge da umru" (Live and Let Die) i "Špijun koji me je volio" (The Spy Who Loved Me), prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Murova porodica potvrdila je vijest o njegovoj smrti preko Tvitera, navodeći da je umro "poslije kratke ali hrabre borbe sa rakom".

U saopštenju koje su potpisala njegova djeca Debora, Džefri i Kristijan piše: "Hvala tata što si bio ti, i što si bio toliko poseban za toliko mnogo ljudi".

Ser Rodžer koji je umro u Švajcarskoj, gdje je dugo živio, i imaće privatnu sahrana u Monaku prema njegovim željama, navela je porodica.

Arhetip engleskog džentlmena Rodžer Mur se proslavio kao Sajmon Templar u televizijskoj seriji "Svetac" (The Saint) od 1962. do 1969. i kasnije kao Džejms Bond.

Posljednji u seriji filmova o Džejmsu Bondu bio je "Pogled na ubistvo" (A View to a Kill), iz 1985. godine.

Plejboj na ekranu bio je sličan i u privatnom životu. Ženio se četiri puta, a sa trećom ženom Italijankom Luizom Matioli ima troje djece.

Rođen je 14. oktobra 1927. na jugu Londona, otac mu je bio policajac a majka domaćica.

Bio je putujući ambasador UNICEF-a od 1991. godine i u tom svojstvu je obišao svijet. On je to smatrao svojom najvećom ulogom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније