Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Novosti, Objavio: I. P. ]

31. 12. 2017. 11:49 >> 11:16
8

ANTONIO BANDERAS

Volio bih da glumim u filmu Kusturice

Španski glumac Antonio Banderas izjavio je da mu je želja da igra Hamleta u pozorištu, ali i da bi volio da glumi u nekom od filmova Emira Kusturice.

U intervjuu za "Večernje novosti", 57-godišnji Banderas je govorio i o svom posljednjem filmu, trileru "Crni leptir" Brajana Gudmena. 

"Oduševio me je mračan psihološki pristup… 'Crni leptir' je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja nevjerovatnom brzinom", rekao je Banderas, poznat po holivudskim filmovima "Atentatori", "Intervju s vampirom", "Desperado", "Filadelfija" , "Maska Zoroa". 

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želio da igra Šekspirovog Hamleta. 

Povodom nagrade Oskar američke Akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su "kvalitet i prestiž sasvim dvije različite stvari". 

Banderas je rekao i da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsjećaju na španske, da "imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata". 

"Uživao sam da gledam 'Vrijeme Cigana' i 'Arizona drim'… Volio bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima", dodao je glumac koji je karijeru počeo 1980-ih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara. 

Na pitanje da li prati tenis, Banderas je rekao da je Novak Đoković sjajan igrač i da voli njegovu energiju i odlučnost, ali da mu kao Špancu dužnost nalaže da u mečevima u kojima Đoković igra protiv Rafaela Nadala svim srcem navija za španskog igrača.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније