Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: O.Z. ]

07. 01. 2018. 11:01 >> 11:00

POGLEDAJTE MAKING OFF

Premijera bajke "Hozentarus" u martu

Završeno je snimanje bajke "Hozentarus", po tekstu Dragane Kršenković Brković, u produkciji Radio-televizije Crne Gore. Bajka će se na programu TVCG prikazati krajem marta.

Reditelj Draško Đurović kazao je u Jutarnjem programu TVCG da su imali samo 20-ak dana za pripremu snimanja.

"To je bilo jako teško, jer nijesmo imali ni kostima, ni scenografiju, ali ni glumce. Cjelokupna ekipa TVCG nas je podržala i krenuli smo u projekat iako sam mislio u jednom trenutku da odustanem", rekao je Đurović.

Kostimografkinja Slobodanka Seka Martinović se nadovezala rekavši da kreativce dodatno inspirišu situacije kada nemaju puno vremena.

"Kostimi su bili jako zahtjevni i veliki izazov, a završili smo ih za nekih osam dana. U kostimima ima i postviktorijanskog i renesansnog i baroka, a ima i modernog pristupa. Bilo je veoma zanimljivo raditi na njima, ovo je drugi put da radim kostime za epohu", istakla je Martinović i dodala da bajka "Hozentarus" nije samo za djecu, nego i za odrasle.

Glavni glumac u bajci je Danile Babović.

"Na moje veliko zadovoljstvo, prvi put da se radi za djecu, nešto što zaista obožavam. Da se djeci priredi kvalitetan program. Nadam se da će ovaj projekat da zaživi i da ćemo im ponuditi nešto još ozbiljnije", naglasio je Babović.

On u predstavi glumi savjetnika kralja.

"On obožava svoga kralja i kraljevstvo i sve će dati da se to mjesto spasi. Ispunjava svaku kraljevu želju, to je njegov zadatak koji ispunjava strogo profesionalno. A pritom mislim da je veoma simpatičan i da će djeca da ga vole", otrkrio je Babović dio lika kojeg tumači.

Uloga kralja pripala je ruskom glumcu Georgiju Husevu, koji je glumio u poznatom filmu "Muzička kutija" u kojem glumi i Džesika Lang, reditelja Koste Gavrasa.

"On je živio u Holividu, a sada u Petrovcu. Već je radio s nama na jednom projektu, a mislim da mu je ova uloga tek legla", naveo je reditelj Draško Đurović.

* Pogledajte cijelo gostovanje u Jutarnjem programu TVCG: 

 

* VIDEO: Making off bajke "Hozentarus":

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније