Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2018. 21:50   >>  21:56

BERLINALE

Film rumunske rediteljke dobitnik Zlatnog medvjeda

Film "Touch Me Not" rumunske rediteljke Adin Pintili osvojio je danas Zlatnog medvjeda na ovogodišnjem, 68. po redu, Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Film o ženi koja ne podnosi dodire, nagrađen je u konkurenciji ukupno 19 filmova.

Žirijem je predsjedavao njemački reditelj Tom Tikver.

"Nijesmo ovo očekivali. Voljeli bismo da se dijalog koji 'Touch Me Not' predlaže otvori ka svijetu, tako da mi pozivamo vas gledaoce na dijalog", rekla je Pintili.

Nagradu za režiju je dobio Ves Anderson za animirani film "Isle of Dogs".

Glasove u filmu, pored ostalih, daju i Skarlet Johanson, Džef Goldblum i Bil Marej koji je i primio nagradu u Andersonovo ime.

"Nikada nijesam pomislio da ću na posao otići kao pas, a kući se vratiti s medvjedom", naveo je Marej.

Francuski glumac Antoni Bažon je dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "The Prayer", dok je nagrada za najbolju glumicu otišla Norvežanki Ani Brun za ulogu u filmu "The Heiresses".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније