Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavio: F.R.

24. 07. 2018. 16:31 >> 16:17

"DANI EVROPSKOG FILMA"

Grčki, letonski i rumunski filmovi u MK

U mojkovačkom Centru za kulturu u sklopu manifestacije“ Dani evropskog filma“ večeras će biti prikazan grčki film „Bog voli kavijar“(2012).

Riječ je o ubedljivoj priči o Jannisu Varvakisu, njegovom putu od skromnog grčkog gusara do međunarodnog kavijar milionera, uz naklonost ruske carice Katarine. Ipak, bogastvo i moć mu ne pružaju zadovoljstvo. Njegova beskarjna ambicija donosi mu samo patnju, sve dok ne ostane bez svega, pa i sebe samog u ime ljubavi.

Film je režirao Janis Smaragdis

Sjutraveče na repertoaru je letonski film „Tim snova“ (1935) u kojem je smještena priča o košarkaškom timu iz Letonije, koji je osvojio prvo Evropsko prvenstvo 1935.godine, i kako ih je uz veliki entuziazam vodio trener Valdemars Baumanis. Film je režirao Aigars Grauba.

Rumunski film "Godišnjica" (2017.) biće prikazan 26. jula. 

Radu Maligan slavi 94. rođendan, i na proslavi okuplja porodicu i nekadašnje kolege. Stvar se kompilkuje kada ga nekoliko gosti nagovara da svešteniku prizna svoje grijhe, dok ostali misle da nikoga ne bi trebalo prisiljavati da radi nešto mimo svoje volje. Film je režirao Dan Čisu.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније