Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

03. 09. 2018. 21:28   >>  21:32 1

U FILMU KUSTURICE

"Najsiromašniji predsjednik" zvijezda festivala

Bivši predsjednik Urugvaja Hoze Muhika postao je danas zvijezda 75. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji prikazivanjem dokumentarnog filma o njemu reditelja Emira Kusturice.

"Nijesam zvijezda", rekao je Muhika na predstavljanju filma i dodao da je pristao da dođe na Mostru samo zbog "prjatelja Kusturice".

"Moj svijet nije ovdje. Ne znam da li je bolji ili gori, ali je drugačiji", rekao je Muhika koji je bio predsjednik Urugvaja od 2010. do 2015.

Muhika zvani Pepe poznat je po izuzetno skromnom životu, a nedavno je dao ostavku na senatorsko mjesto. Rekao je da ne želi nikakvu penziju na osnovu svog senatorskog staža. Poznat je kao "najsiromašniji predsjednik na svijetu".

Kusturica je rekao da je Muhiku prvu put vidio na imanju kako vozi traktor.

"Rekli su mi - ovo je predsjednik, a ja sam odmah sebi rekao - ovo je moj čovjek", rekao je Kusturica i dodao da je od Muhike naučio da predsjednik može da bude izvor inspiracije.

U Veniciji je u toku Mostra koja traje do 8. septembra kada će biti dodijeljen Zlatni lav.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније