Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

06. 09. 2018. 21:57 >> 21:39
2

ČUVENI GLUMAC

Preminuo Bert Rejnolds

Čuveni glumac Bert Rejnolds preminuo je danas u 82. godini poslije srčanog zastoja u bolnici na Floridi.

Rejnolds je rođen 11. februara 1936. godine u Mičigenu.

Iako je od detinjstva sanjao o profesionalnoj sportskoj karijeri, povreda koljena i automobilska nesreća, natjerale su ga da se okrene nečem drugom na koledžu, koji uskoro napušta i odlazi u Njujork u potragu za angažmanima u pozorištu.

Kako su mu bile dostupne samo male televizijske uloge, dvije se godine izdržavao radeći kao perač sudova, izbacivač i kaskader.

Sreća mu se osmjehnula nakon predstave "Mister Roberts". Stizale su povremene uloge u serijama "Riverboat", "Gunsmoke", "Hawk" i "Dan August". Film "Deliverance" predstavio ga je kao ozbiljnog glumca.

Uslijedili su hitovi: "Hustle", "Smokey and the Bandit" i "Starting Over".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније