Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

14. 02. 2013. 12:43 >> 12:44

BERLINALE

"Epizoda u životu berača željeza"

Film bosanskohercegovačkog reditelja Danisa Tanovića "Epizoda u životu berača željeza" premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

 

Film je inspirisan istinitom pričom o Nazifu, koji izdržava porodicu sakupljajući staro gvožđe, i Senadi, kojoj je zbog toga što nema zdravstveno osiguranje uskraćen ljekarski tretman neophodan za život.

Glavne uloge u filmu igraju stvarni junaci ove priče - Nazif Mujić i Senada Alimanović.

Tanović je istakao da je, odmah pošto je saznao za priču, otišao u selo na području Tuzle gdje ta romska porodica živi, pratio je dan po dan njihov život i počeo da snima kad su se dovoljno opustili pred kamerama.

Film je snimljen za svega nekoliko dana, a budžet je bio 17.000 eura. Film se sa još 16 filmskih ostvarenja takmiči za Zlatnog medvjeda, glavnu nagradu Berlinalea.

Tanović je u dosadašnjoj karijeri osvojio najvažnije svjetske filmske nagrade.

Samo za film "Ničija zemlja" osvojio je 42 prestižne nagrade, a među njima i američkog Oskara za najbolji strani film.

Trejler za film "Epizoda u životu berača željeza" možete pogledati ovdje:

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније