Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Tanjug; Objavila: M.M.Lj. ]

07. 12. 2018. 22:31   >>  22:11 1

HART ODUSTAO

Niko ne želi da bude voditelj na dodjeli Oskara?

Američki komičar Kevin Hart odustao je danas od uloge voditelja na ceremoniji dodjele Oskara samo dva dana po imenovanju zbog reakcija na njegove stare homofobične tvitove.

 

Hart je na Tviteru napisao da se povlači jer ne želi da skreće pažnju sa Oskara.

"Iskreno se izvinjavam LGBTQ zajednici zbog neosjetljivih riječi iz moje prošlosti", naveo je on.

On se povukao oko sat nakon što je odbio da se izvini zbog tvitova koji su vraćeni u prvi plan pošto je u utorak najavljen kao voditelj dodjele Oskara.

U snimku objavljenom na Instagramu, Hart je naveo da su mu iz Akademije filmskih umjetnosti i nauka, koja dodjeljuje najprestižnije filmske nagrade, dali ultimatum da se izvini ili će "biti primorani da nađu drugog voditelja".

"Izabrao sam da se ne izvinim. Razlog je to što sam se time bavio nekoliko puta", naveo je komičar.

Akademija još nije komentarisala.

Hart je u međuvremenu obrisao neke od tvitova, najvećim dijelom napisane između 2009. i 2011. Ipak, oni su već bili slikani i rašireni na internetu.

"Ako moj sin dođe kući i pokuša da se igra s ćerkinom kućom za lutke, razbiću mu je o glavu i reći 'prestani, to je gej'", piše u jednom od izbrisanih tvitova iz 2011.

On je juče putem Instagrama poručio kritičarima da "prestanu da budu negativni" zbog njegovih ranijih komentara.

"Imam skoro 40 godina. Ako ne vjerujete da se ljudi mijenjaju, rastu, sazrijevaju, ne znam šta da vam kažem", naveo je Hart uz dodatak "Volim sve".

Hartovi stavovi o homoseksualnosti su bili ustaljeni dio njegovih stendap nastupa. U jednom od njih je 2010. rekao da mu je "jedan od najvećih strahova" da mu sin "izraste u homoseksualca".

Aktivistička grupa za LGBTQ prava GLAAD je juče saopštila da se obratila Akademiji, televizijskoj kući ABC i Hartovim predstavnicima da bi "razgovarali o Kevinovoj anti-LGBTQ retorici i prošlosti".

Komičar i glumac Bili Ajhner je rekao da bi "jednostavno, istinsko izvinjenje koje bi pokazalo bilo kakvo razumijevanje ili kajanje bilo tako jednostavno".

Ovo nije prvi put da voditelj Oskara bude promijenjen zbog izjava o LGBT zajednici. Pred dodjelu Oskara 2012. producent Bret Ratner se povukao par dana nakon što je na prikazivanju filma koristio uvrjedljive riječi. Nedugo potom se povukao i drugi planirani voditelj, glumac Edi Marfi.

Te godine je uskočio oprobani voditelj, glumac Bili Kristal, kome je to bio osmi put da vodi ceremoniju. Ovog puta su veoma glasne spekulacije da gotovo niko u Holivudu ne želi taj posao.

Akademija je pomjerila ceremoniju dodjele Oskara na 24. februar, što producentima ne daje mnogo vremena da pronađu zamjenu za Kevina Harta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније