Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

24. 01. 2019. 21:46 >> 21:19

ODBIJEN ZA VIZU

Glumac Meksikanac neće moći na dodjelu Oskara

Film "Roma" oduševio je kritičare i ovjenčao se najvećim do sada dodijeljenim nagradama, a na dodjeli Oskara takmičiće se u čak deset kategorija.

 

Međutim, moguće je da glumac iz filma, Meksikanac Horhe Antonio Gerero, neće moći da prisustvuje dodjeli jer su mu američke vlasti već tri puta odbile zahtev za vizu.

Los Anđeles tajms piše da je ovo "primjer rasizma na djelu" i navodi da je, jednom prilikom kada je aplicirao za vizu, zaposleni komentarisao njegov izgled i porijeklo, uz tvrdnje da želi u Ameriku kako bi se tamo protivzakonito zaposlio.

Nisu pomogla ni pisma produkcije upućena vlastima, u kojima se jasno navodi da Gerero u Meksiku ima život, posao i porodicu, i da u SAD želi da uđe samo u okviru promotivnih aktivnosti filma.

"I dalje se nadam da će mi biti odobrena viza na vrijeme da prisustvujem dodjeli Oskara. Shvatam da je ovo pitanje procedure, ali bih zaista volio da mi se omogući ulazak u Ameriku," rekao je Gerero za meksičke medije.

Film "Roma" nominovan je u kategorijama najbolji film, zatim najbolji van engleskog govornog područja, kamere, režije, glavne i sporedne glumice, originalni scenarijo, scenografiju, miks i montažu zvuka

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније