Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: R.P. ]

12. 02. 2019. 09:49 >> 11:38

PREMIJERA

Dokumentarni film "Barice" u KIC-u

Dokumentarni film " Barice ", autora Miodraga Bola Boškovića, biće prikazan 13. februara (srijeda) u 20 sati u Velikoj Sali KIC-a “Budo Tomović”.

Film “Barice” je saga, o istoimenom selu na sjeveru Crne Gore i bratstvu Boškovići – Lučinci. Snimljen prije 15 godina, sada dobija poseban sentiment, zato što mnogi ljudi koji su u njemuzabilježeni nijesu živi. Film je opomena. Jer ono što su prije deceniju i po kazali Baričani u kameru, ponavljaju stanovnici mnogih sadašnjih sela. A rekli su “Život crn, da ne može biti crnjši, nego što ga mi ovdje živimo”.

U 40 minuta filma, prikazan je kontrast prelijepih predjela sela i njegove okoline sa jedne i surovost života sa druge strane. Bošković kroz sopstvenu sliku, scenario i muziku, uvezuje savremenom gledaocu prepoznatljive termine art landing i landscape sa živom riječi protagonista filma, kojima su ti termini nepoznati, ali se savršeno, a da toga nijesu svjesni, uklapaju u njih, navodi se u saopštenju.

Distanca od decenije i po bila je dovoljan razlog za NVO Boškovići – Lučinci da organizuju premijeru filma i pošalju poruku
da ne zaboravljaju i da pamte svoje pretke, poručili su iz ove organizacije.

Ulaz u KIC Budo Tomović, na promociju filma je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније