Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

16. 02. 2019. 16:45   >>  16:32

NOVI FILM

Tolkinov put od mladosti do Gospodara prstenova

Izašao je prvi trejler za biografski film o J.R.R. Tolkinu, slavnom autoru romana "Gospodar prstenova".

Početak prikazivanja filma o autoru čije je puno ime i prezime Džon Ronald Ruel Tolkin, planiran je za maj ove godine.

Film prati Tolkina u mladosti i njegov put do stvaranja Srednje Zemlje i priča u njoj - od Hobita do serijala Gospodari prstenova, piše Independent.

"Ovo je priča o putovanjima, putovanjima na koja krećemo da se dokažemo. To je priča o otkrićima. O moćnoj magiji - magiji u svemu što je iko ikada ranije osećao, o tome šta znači voljeti i biti voljen, o hrabrosti. Radi se o zajedništvu", riječi su koje glumac Nikolas Hult, u ulozi poznatog pisca, izgovara kao Tolkin u trejleru.

U sinopsisu, koji je objavila produkcijska kuća Fox Searchlight, navodi se da film prati "odrastanje i razvoj autora koji je bio siroče i koji pronalazi prijateljstvo, ljubav i umjetničku inspiraciju u grupi drugara koji su odbačeni u školi".

Sve do izbijanja Prvog svjetskog rata, koji prijeti da razdvoji "zajedništvo", navodi se u opisu filma. Sva ta iskustva inspirisala su Tolkina da napiše svoje poznate priče u romanu "Srednja zemlja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније