Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

24. 02. 2019. 10:00   >>  09:39 1

SINOĆ

Zlatne maline za najgore filmove i glumce

Kao i svake godine uoči dodjele prestižnog Oskara u Los Anđelesu, sinoć su dodijeljene satiričine američke filmske nagrade, Zlatne maline za najgora ostvarenja, na kojoj je film "Holmes and Watson" Itana Koen ponio najviše titula.

Film je proglašen za najgori film godine, a Koen za najgoreg reditelja godine. Ostvarenje je i najgori rimejk priče pisca Artura Konana Dojla o slavnu detektivu Šerloku Holmsu i njegovom saradniku, doktoru Votsonu.

Melisa Markarti ponijela je titulu najgore glumice godine zbog uloga u filmova "The Happytimes Murders" i "Life of the Party".

Najgori glumac je Vil Ferel za ulogu u Koenovom filmu.

Ove godine u kategoriji najgoreg glumca nominovan je i američki predsjednik Donald Tramp za pojavljivanje u dva dokumentarna filma, među kojima je ostvarenje Majkla Mura "Fahrenheit 11/9".

Tramp već je dobio Zlatnu malinu 1989. godine za igranje samoga sebe u filmu "Ghosts Can’t Do It" sa Bo Derek.

Glumac Adam Sendler je inače jedan od najvećih dobitnika te satirične nagrade. On se 2012. "zakitio" Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu "Tatin sin". 

Glumac je 2011. godine za film "Džek i Džil" dobio dvije Zlatne maline - kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru.

Sendler je u filmu "Džek i Džil" igrao brata i sestru koji su jednojajčani blizanci, što je biološki nemoguće. Film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je "pobijedio" u čak dest kategorija.

Zlatna malina dodjeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije "Zlatna malina" koja parodira američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka.

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobjednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. 

Do sada su jedini "pobjednici" koji su došli na ceremoniju dodjele bile Sandra Bulok i Hali Beri.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније