Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: O.Z. ]

19. 03. 2019. 23:12 >> 22:38

SARADNJA SA SLOVENIJOM I SRBIJOM

Podrška crnogorskoj koprodukciji na Eurimažu

Na sjednici Upravnog odbora fonda Savjeta Evrope Eurimaž, održanoj od 12. do 15. marta u Bukureštu, donijeta je odluka da se finansijski podrži 18 projekata i to ukupnim iznosom od 4.397.000 eura. Sredstva će biti usmjerena na 15 igranih, 2 dokumentarna i 1 animirani filmski projekat.

Među podržanim projektima je i prva zvanično prijavljena crnogorska koprodukcija “Avenge / The Business of Revenge” rediteljke Marije Zidar iz Slovenije, saopštio je Filmski centar Crne Gore.

Projekat je podržan sa 120.000 eura.

Ovaj dokumentarni film je koprodukcija Slovenije, Crne Gore i Srbije, na kojoj rade producentske kuće Vertigo (Slovenija), Seagull Entertainment (Crna Gora) i Film House Baš Čelik (Srbija), a podržan je od strane Slovenačkog filmskog centra, Filmskog centra Srbije i Filmskog centra Crne Gore.

Na sjednici Eurimaža održanoj u Bukureštu Crna Gora je po prvi put imala svoje predstavnike. Učesnici su bili Sehad Čekić, direktor Filmskog centra i Sanja Jovanović, menadžerka za programske politike i planiranje.

U prethodnom periodu, Eurimaž je podržao i crnogorske manjinske koprodukcije “Sin” Ines Tanović (crnogorski koproducent: Cut-Up) i “Nebesa” Srđana Dragojevića (crnogorski koproducent: Montenegro Max Film). Ovi filmski projekti su, takođe, podržani od strane Filmskog centra Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније