Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 03. 2019. 23:12 >> 23:06

OPERISALA MOZAK

Emilija Klark u teškim trenucima tražila eutanaziju

Britanska glumica i zvijezda serije "Igra prijestola" Emilija Klark otkrila je da je između dvije sezone hit serije morala da ide na operaciju mozga i da je zbog toga poželjela da bude eutanizirana.

 

Glumica koja je u seriji "Igra prijestola" glumila majku zmajeva Deneris Targerijen je 2010. godine imala krvarenje na mozgu. Nakon toga je imala privremenu afaziju, odnosno nije mogla da govori neko vrijeme, a sve je bilo zastrašujuće jer je mislila da više neće moći da glumi i da je njena karijera gotova.

"Kada sam se probudila nisam mogla da se sjetim kako se zovem. Moj posao, moj san je bio u jeziku i komunikaciji. Bez govora sam bila potpuno izgubljena. Bili su to najgori trenuci mog života i željela sam samo da me skinu s aparata, tražila sam da me puste da umrem. Sva sreća pa je moja mama sve to ignorisala i pokušavala da me uvjeri da će sve biti dobro", napisala je Klark za The New Yorker.

Iako prognoze nisu bile optimistične, počela je da se oporavlja, a 2013. godine imala je novo krvarenje koje je otkrilo da je tri godine živjela s aneurizmom na mozgu.

"Imala sam jako krvarenje u mozgu jer je aneurizma pukla i ljekari su rekli da će, ako preživim, oštećenja mozga biti velika. Ipak, uspjela sam da se oporavim, a sada govorim da sam ostala bez dobrog ukusa za muškarce. Naravno, to tada nije bilo nimalo smiješno", rekla je otkrivajući do sada nepoznate detalje iz svog života.

Nakon toga je osnovala humanitarnu organizaciju SameYou čiji je cilj da pruži podršku mladim ljudima koji su doživjeli sličnu sudbinu. U eseju koji je napisala za The New Yorker navela je da je htjela da prekine ćutnju o gotovo fatalnim povredama kako bi pomogla drugima koji se bore s ovom "nevidljivom bolesti".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније