Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M ]

21. 04. 2019. 10:58 >> 10:56

U PONEDJELJAK

Film "Djevojka" premijerno u Podgorici

Film „Girl“ (Djevojka) Lukasa Donta biće, premijerno u Podgorici prikazan u ponedjeljak 22. aprila i utorak 23. aprila u 20:30 na Sceni Studio, u okviru programskog segmenta Cinema Studio.

 

"Djevojka" je film o djevojčici rođenoj u tijelu muškarca, koja žarko želi da postane balerina.

Film je dobio čak četiri nagrade na prethodnom Kanskom filmskom festivalu. Reditelj Lukas Dont dobio je Zlatnu kameru koja se dodjeljuje najboljem debitantu, a glumac Viktor Polsen proglašen je za najboljeg u selekciji "Izvjestan pogled". Po mišljenju žirija kritičara FIPRESCI bio je najbolji u istoj selekciji, dok je ostvarenje dobilo i priznanje Queer Palm.

Na dodjeli nagrada Evropske filmske akademije, Lukas Dont dobio je priznanje za otkriće godine, dok je film bio nominavan za najbolje ostvarenje, a Viktor Poslen za najboljeg glumca.

Između ostalih nagrada, film je dobio i četiri nacionalna belgijska priznanja, dobio je nagradu publike na festivalu u San Sebastijanu, proglašen najboljim filmom na Paliću, dok je Viktor Polsen bio najbolji glumac na festivalima u Odesi i Stokholmu.

Cijena ulaznice za film „Djevojka“ je 3€.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније