Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

06. 06. 2019. 10:41 >> 10:40

UNDERHILL FEST

Dokumentarac o Leonardu Koenu u petak

Filmovi "Majči", "Putinovi svjedoci" i "Ptica na žici: Leonard Koen" biće prikazani u petak na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u 21 sat u okviru regionalne selekcije 10. Underhill Festa.

Film "Majči" Josipa Lukića, koji će biti prikazan u 21 sat, predstavlja razgovor sa svojom majkom o svemu i svačemu tokom nekoliko ljetnih dana u Splitu.

U 22.00, takođe u Njegoševom parku, biće prikazan film "Putinovi svjedoci" Vitalija Manskog koji se bavi hronologijom Putinovog dolaska na vlast i njegovim vrtoglavim usponom. U početku i sam Putinov pristalica, Manski tokom godina snima sate i sate dokumentarnog arhivskog materijala koji nas vodi iza kulisa nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji Rusije. Kao nekadašnji glavni i odgovorni urednik dokumentarnog programa na nacionalnoj televiziji, Manski ima pristup materijalu koji je snimljen za potrebe nekoliko visokopozicioniranih političara uključujući i Vladimira Putina.

U ponoć počinje novi segment festivala - "Rok u ponoć" i u Njegoševom parku biće prikazan film "Ptica na žici: Leonard Koen" Tonija Palmera. Za film Tonija Palmera, o turneji Leonarda Koena po Evropi 1972, dugo se mislilo da je izgubljen. Zahvaljujući otkriću 294 rolne filma 2009. u jednom skladištu u Holivudu, dokumentarac je pronađen i digitalno restaurisan u punom sjaju. U filmu je zabilježeno 17 najvećih Koenovih pjesama, emocionalno interpretiranih u vrijeme kada je bio na vrhuncu svoje slave. To je i svjedočanstvo jedne muzičke turneje i slika utisaka o svemu onome što se desi tokom nastupa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније