Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: R.P. ]

07. 06. 2019. 08:58 >> 08:58

JUN U GRADSKOM

Počele probe za predstavu "Don Kihot"

U Gradskom pozorištu počele su probe za predstavu "Don Kihot", koju teatar radi u koprodukciji sa festivalom Barski ljetopis. Po motivima istoimenog remek djela svjetske književnosti iz pera Migela de Servantesa, predstavu će kao autorski projekat režirati jedan od vodećih reditelja regiona Andraš Urban.

U prvoj fazi projekta ekipa će raditi u prostorijama Gradskog pozorišta, nakon čega će preći u Bar. Predstava će premijerno biti izvedena 20. jula, u okviru 32. izdanja Barskog ljetopisa, a na repertoaru Gradskog pozorišta biće od naredne sezone, saopšteno je iz ovog teatra.

"Borbe sa vjetrenjačama Don Kihota, plemića od Manče, i njegovog saputnika Sanča Panse, u Urbanovom viđenju Servantesovog romana ticaće se prepoznavanja donkihotovskog u sebi i društvu oko nas, ali i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemjerjem i manipulacijama", navodi se u saopštenju.

U glumačkoj podjeli su: Branka Femić Šćekić, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović, Vanja Jovićević i Anđelija Rondović.

Dramatizaciju i dramaturgiju potpisaće Vedrana Božinović, za scenografiju je zadužena Smiljka Šeparović-Radonjić, muziku će uraditi Irena Popović, dok će kostimi biti djelo Line Leković.

Što se tiče ostalih repetoartskih aktivnosti, jun u Gradskom pozorištu obilježiće i nekoliko naslova.

Predstava "Ah, šta sve mora jadno dijete" (4+) u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković, biće izvedena 15. juna, u 20 sati, u Muzičkoj kapeli na Kruševcu, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Predstave u Tivtu i Pljevljima

"Naše predstave tokom juna biće u prilici da vidi i publika van glavnog grada, pa će tako već u četvrtak 6. juna, u 20 sati, 'Mali pirat' (8+), u režiji Milana Karadžića biti izveden u Velikoj sali Centra za kulturu u Tivtu. Kraj mjeseca obilježiće gostovanje predstave 'Čuvari tvog poštenja' u Pljevljima. Autorski projekat Borisa Liješevića, nastao u kreativnoj sinergiji sa našim ansamblom, biće izveden 25. juna, u 19 sati, u Centru za kulturu Pljevlja" saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Ulaznice za predstave sa junskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a "Budo Tomović" ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na  sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica, možete nam ostaviti mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima, podsjećaju iz ovog pozorišta.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније