Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Tanjug, objavila B.B. ]

05. 10. 2019. 18:28   >>  18:27

OD BIVŠE ASISITENTKINJE

De Niro optužen sa seksualnu diskriminaciju

Grem Čejs Robinson, bivša asistentkinja Roberta De Nira, tužila je slavnog glumca za navodnu "seksualnu diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje", a na ime odštete traži 12 miliona dolara.

Robinson tvrdi da je dobitnik dva Oskara davao "seksualno eksplicitne komentare" i da ju je verbalno zlostavljao, kao i da ima snimke telefonskih razgovora kojima to može da dokaže, prenosi CBS.

Robinson navodi da više nije mogla da izdrži "neprijateljsko radno okruženje" i da je preko branioca obavijestila De Nira i kompaniju "Čenel prodakšns" da razmišlja o tužbi za diskriminaciju.

Tvrdi i da je glumac činio "neželjene fizičke kontakte" i seksualne komentare, da joj je plaćao manje zbog njenog pola i da je ponižavao dodjeljivanjem "stereotipno ženskih dužnosti", kao što su kućni poslovi.

Robinson kaže i da joj je De Niro prijetio kada je pokušala da da otkaz i da je tužba koju je protiv nje pokrenula njegova kompanija osveta.

Ona je podnijela tužbu saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je De Niro u avgustu tužio zbog utaje šest miliona dolara, dok je koristila kreditnu karticu njegove kompanije za sopstvene potrebe.

Robinson je u tužbi opisana kao "nelojalan zaposlenik" i optužena da je "više puta i metodično" zloupotrebljava De Nirovo povjerenje radi pronevjere sredstava, prenosi Internešnel.

U tužbi se navodi i da je ona gledala Netflix, dok je bila na poslu i tvrdi se da je u januaru provela četiri dana gledajuci 55 epizoda "Prijatelja".

Robinson je radila za De Nira od 2008. do aprila 2019. godine, a počela je kada joj je bilo 25 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније