Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: N1, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 10. 2019. 20:17 >> 20:16

GAN KOPOLI

"Ni naši đedovi nijesu voljeli gangstere"

Izjava reditelja Martina Skorsezea da filmovi o Marvelovim superherojima nijesu kinematografija pokrenula je burnu raspravu u Holivudu. Autori poput Kena Louča i Frensisa Forda Kopole saglasni su sa Skorsezeom, pa čak idu i korak dalje u kritikama, dok brojni glumci i reditelji iz Marvelovog filmskog univerzuma staju u odbranu svojih djela.

Skorseze je filmove o strip junacima uporedio sa vožnjama u zabavnom parku, dok je reditelj kutlnih filmova "Kum" i "Apokalipsa danas", Frensis Ford Kopola, po tom pitanju još brutalniji.

"Martin Skorseze je u pravu kad kaže da Marvelovi filmovi nijesu kinematografija, zato što očekujemo da od kinematografije nešto naučimo, da nešto dosegnemo, neko prosvjetljenje, znanje, inspiraciju", rekao je Kopola, a prenosi Total film.

"Ne znam da li iko išta dobija od stalnog gledanja jednog te istog filma. Martin je bio fin kada je rekao da to nije kinematografija. Nije rekao da je to odvratno, što ja upravo tvrdim", dodao je Kopola.

Reagujući na kritike uglednih kolega, reditelj Marvelovih "Čuvara galeksije" Džejms Gan napisao je na svom Instagram nalogu da su "naši đedovi smatrale da su svi gangsterski filmovi isti, često ih nazivajući 'odvratnim'".

"Naše prađedovi mislile su isto o vesternima... Superheroji su jednostavno današnji gangsteri/kauboji/svemirski avanturisti. Neki superherojski filmovi su grozni, neki su divni... nisu svi sposobni da ih cijene, pa čak i pojedini genijalci. I to je u redu", napisao je Gan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније