Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

09. 12. 2019. 22:54 >> 22:50

ZLATNI GLOBUS

Filmu "Marriage Story" šest nominacija

Film Noe Baumbaha "Marriage Story" danas je izbio na čelo sa šest nominacija za nagradu Zlatni globus, koja otvara sezonu filmskih nagrada u Holivudu.

Film prati burni razvod komičarke čiji lik tumači Skarlet Johanson i njenog muža režisera, kog igra Adam Drajver. Ona je nominovana za najbolju glumicu, a on za najboljeg glumca.

Zlatni globus spada među najcjenjenije nagrade u američkoj kinematografiji, i predstavlja indikator koji bi filmovi i glumci mogli imati šanse da dobiju Oskara.

Među favoritima za nagradu su i istorijski političko-mafijaški triler Martina Skorsezea "Irac" (The Irishman) i najnoviji film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" (Once Upon a Time... in Hollywood). Ta dva filma imaju po pet nominacija.

U slučaju "Irca", Skorseze je nominovan za najboljeg režisera a Al Paćino i Džo Peši za najbolju sporednu ulogu. Glavni glumac, Robert de Niro, ostao je bez nominacije.

Po četiri nominacije imaju filmovi "Dvojica papa" i "Džoker".

Ceremonija dodjele Zlatnog globusa, 77. po redu, biće održana 5. januara 2020. u Los Anđelesu, dva dana prije završetka nominacija za Oskara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније