Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: I. P. ]

12. 12. 2019. 11:03 >> 11:02
1

U SUBOTU

Srpska premijera filma Grudi u Valjevu

Film "Grudi" crnogorske rediteljke Marije Perović imaće u subotu srpsku premijeru na festivalu Valjevski filmski susreti u 19 sati i 30 minuta u bioskopu 85.

 

Film prati jednu generaciju prijatelja, nekadašnjih učenika iste gimnazije, koji se okupljaju u Nikšiću zbog proslave godišnjice mature.

Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica...

"Nakon Herceg Novog, Uclinja i Kotbusa, raduje me da će film 'Grudi' imati premijeru baš u Valjevu. Negdje vjerujem da su svi mali gradovi slični po emociji koju nose, a ovo je film o ljubavi, prijateljstvu i vjeri u ljude koju smo svi negdje izgubili. A kad govorimo o povratku pravih vrijednosti, ovo je priča i o bioskopima u malim gradovima. Ovom prilikom šaljem velike pozdrave iz Nikšića koji još uvijek nema bioskop. Nadam se da ćete se uz Grudi i smijati i ovih 93 minuta proživjeti život likova, koji su svuda oko nas", kazala je Marija Perović.

Likovi su, naime, pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji.

Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke.

Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Film je snimljen po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, a nakon uspješne premijere na festivalu u Herceg Novom i nagradama na festivalima u Ulcinju i Seulu, film će imati bioskopsku premijeru u Crnoj Gori 22. januara u bioskopu Cineplexx Delta City u Podgorici, a na bioskopskom repertoaru će se naći od 23. januara širom Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније