Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 12. 2019. 21:59 >> 21:57

DJEČJA PREDSTAVA

"Prodavnica igračaka" u sali Dodest

Predstava „Prodavnica igračaka“ (6+), u produkciji Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u nedjelju 22. decembra, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

Prema tekstu rumunskog autora Aleksandrua Popeskua, predstavu je režirao i adaptirao poljski reditelj Jaroslav Antonjuk.

“Akteri ove vizuelno opčinjavajuće lutkarske dogodovštine publiku vode u čarobnu radnju sa igračkama, gdje će se malena Dina naći pred odlukom od životne važnosti. Jer, u ovoj prodavnici igračke se ne plaćaju  novcem, već godinama života.Predstava najmlađoj publici razotkriva važnu istinu da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednost imaju ljubav, prijateljstvo, osjećanja i brižnost”, navodi se u saopštenju Gradskog pozorišta.

Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić-Šćekić, Branko Ilić i Pavle Ilić.

Reditelj Antonjuk potpisuje i songove za predstavu, a u autorskom timusu još: Eva Farkašova (scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka), Zoran Đerić (dramaturg), Bogdan Szczepanski (kompozitor), Vladimir Slaninka (video animacija) i Davor Novak (korepetitor). Prevod teksta potpisuje Pero Mioč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније