Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 12. 2019. 12:10   >>  12:11 3

DONACIJA

Akovićki 12.000 eura za studije u Njujorku

Glumica Andrea Aković uspjela je da prikupi novac za prvi semestar na Filmskoj akademiji u Njujorku, za koju je odabrana sa još 15 talentovanih studenata iz cijelog svijeta. Zahvaljujući podršci kompanije Swisslion Takovo, Aković će se usavršavati na vodećoj filmskoj akademiji u Sjedinjenim Američkim državama.

Mlada Podgoričanka je prva crnogorska glumica koja je dobila priliku da svoj talenat nadogradi na toj prestižnoj Akademiji, ali uprkos stipendiji za posebne talente od 9.000 dolara, Aković je za godinu morala da plati dodatnih 26.000.  

Predsjednik i vlasnik Swisslion Takovo Rodoljub Drašković prepoznao je važnost usavršavanja ove talentovane glumice i uplatio 12.000 eura za prvi semestar.

Zahvaljujući društveno odgovornom poslovanju te kompanije, Aković će učiti na Akademiji na kojoj su gostujući predavači svjetski poznati glumci Robert de Niro, Al Paćino i Ben Kingsli.

"Zahvalna sam na ovoj velikoj podrci kompanije Swisslion, koja je od presudnog značaja za moju karijeru. Nadam se da će još neka društveno odgovorna kompanija ili državna institucija prepoznati dobrobit ulaganja u moje usavršavanje, jer će mi biti potrebna podrška i za drugi semestar. Naravno da ću se truditi da svojim stečenim znanjem i iskustvom doprinesem kulturnoj sceni Crne Gore", kazala je Aković. 

Andrea Aković završila je osnovnu i srednju školu u Podgorici, nakon čega je diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Publika u Bosni i Hercegovini zna je po mnoštvu pozorišnih uloga, a iza sebe ima seriju i film. Aković se u maju predstavila  publici na Filmskom festivalu u Kanu u kratkometražnom ostvarenju The sign (Znak), u kom glumi sa legendarnom Sekom Sablić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније