Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M ]

23. 01. 2020. 11:24 >> 11:28

NA TVCG2

Film povodom sjećanja na žrtve Holokausta

Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Radio-televizija Crne Gore, uz podršku Ambasade Izraela, prikazuje dokumentarni film "Šalom Italija". Film se prikazuje na Drugom programu TVCG u ponedeljak 27. januara u 18 sati.

Film izraelske rediteljke Tamar Tal iz 2016. godine govori o trojici braće Jevreja porijeklom iz Italije koji zajedno kreću na putovanje kroz Toskanu u potrazi za pećinom u kojoj su se kao djeca krili bježeći od nacista. Bubi, Andrea i Emanuel gotovo sedamdeset godina nakon što su emigrirali u Izrael, okupljaju se u zemlji koju su morali da napuste, a njihovo traganje za skloništem i različita sjećanja na bolnu prošlost ispunjeni su humorom, dobrom hranom i prelijepim toskanskim pejzažima.

 

Tamar Tal je nagrađivana izraelska rediteljka sa više od 20 međunarodnih priznanja. Njen dokumentarni film „Život u slikama“ osvojio je nagradu Izraelske filmske akademije za najbolji dokumentarni film 2012. kao i nagradu za nabolji film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Docaviv“ u Tel Avivu. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније