Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

09. 02. 2020. 11:10 >> 11:10
2

U LOS ANĐELESU

Sahranjen Kirk Daglas

Slavni američki glumac Kirk Daglas sahranjen je juče u Los Anđelesu, dva dana nakon što je preminuo u 104. godini.

Kako prenosi Foks njuz, Daglasa su na vječni počinak na groblju Vestvud memorijal ispratli članovi porodice, među kojima i sin, slavni holivudski glumac Majkl Daglas (75).

Sahrani su prisustvovala i Daglasova druga dva sina, Piter i Džoel i njegova supruga En Bajdens (65).

Pored Majkla Daglasa, sahrani je prisustvovala i njegova supruga, takođe slavna američka glumica Ketrin Zita Džons.

Kirk Daglas rođen je 9. decembra 1916. godine kao Išur Danielović u gradu Amsterdamu, u saveznoj državi Njujork, u siromašnoj porodici jevrejskih imigranata iz Gomelja, u današnjoj Bjelorusiji.

Prije nego što se 1941. godine pridružio američkoj mornarici, ime Izi Demski, koje je do tada koristio, zvanično je promijenio u Kirk Daglas.

Od početka filmske karijere 1946. godine, ostvario je više od 90 filmskih uloga, a ostaće poznat, između ostalog, po filmovima "Šampion", "Žudnja za životom", "Obračun kod OK korala", "Staze slave", "Posljednji voz sa Gan Hila", "Spartak".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније