Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

09. 03. 2020. 16:17 >> 16:16

U 91. GODINI

Preminuo glumac Maks fon Sidov

Švedski glumac Maks fon Sidov koji je igrao u brojnim američkim i evropskim filmovima umro je u 91. godini.

Fon Sidov, koji je 2002. postao francuski državljanin, umro je juče, rekao je njegov agent, prenosi Asošiejted pres.

Pažnju na sebe skrenuo je ulogom kontroverznog sveštenika u čuvenom hororu "Istjerivač đavola" (The Exorcist) Vilijama Fridkina iz 1973.

Često je sarađivao sa švedskim režiserom Ingmarom Bergmanom, a zapaženu ulogu ostvario je u njegovom filmu "Sedmi pečat" (The Seventh seal) iz 1957.

Glumio je i u filmovima "Dina" (Dune) Dejvida Linča iz 1984. godine, "Hana i njene sestre" (Hannah and her sisters) Vudija Alena iz 1986. godine, "Suvišni izvještaj" (Minority report) Stivena Spilberga iz 2002. godine i "Zatvoreno ostrvo" (Shutter island) Martina Skorsezea iz 2009.

Od debija 1949. glumio je u skoro 200 filmova i televizijskih produkcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније