Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta, objavila B.B. ]

29. 04. 2020. 10:06 >> 10:07

IZUZETAK ZBOG PANDEMIJE

U trci za Oskara i filmovi koji nijesu bili u bioskopima

Filmovi koji su izašli na internetu i zaobišli bioskopske sale zbog epidemije korona virusa, moći će ove godine da se takmiče za Oskara, saopštila je kasno sinoć američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka, koja dodjeljuje tu prestižnu nagradu.

Akademija obično zahtijeva da ostvarenja budu prikazana u bioskopima Los Anđelesa najmanje sedam dana da bi mogla da uđu u izbor za Oskare. Međutim, biokopske sale u Kaliforniji su zatvorene od polovine marta i za sada tamošnje vlasti ne pominju datum njihovog ponovnog otvaranja.

"Filmovi, čije je prvobitno prikazivanje bilo predviđeno u bioskopima, ali su najprije prikazani na internetu, moći će, i to jedino za naredno, 93. izdanje Oskara, da budu kandidati za nagradu", navodi se u saopštenju.

Akadamija dodaje da i dalje brani stav "čarolije velikog bioskopskog ekrana", ali priznaje da mora da učini "privremeni izuzetak" zbog istorijske pandemije korona virusa.

Kada bioskopi budu ponovo otvoreni, Akademija će odrediti datum za vraćanje starih pravila.

Naredna, 93. ceremonija Oskara zakazana je 28. februara 2021. u Los Anđelesu.

Film "Parasite" reditelja Bong Džun-hoa dobitnik je glavne nagrade, Oskara za najbolji film, na ovogodišnjoj dodjeli održanoj 10. februara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније