Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ klix.ba, Objavila: R.B. ]

20. 05. 2020. 23:38   >>  23:35

AKADEMIJA RAZMATRA

Dodjela Oskara bi mogla biti odgođena

Akademija za filmsku umjetnost i nauku razmatra odlaganje dodjele Oskara, koje je zakazano za februar 2021.

Oskar će vjerovatno biti odgođen, piše Variety, a novi datum još nije formalno predložen.

Kada su u aprilu najavljene nove privremene izmjene pravila za održavanje Oskara zbog pandemije korona virusa, predsjednik akademije Dejvid Rubin kazao je da je prerano znati kako bi se televizijski prenos Oskara 2021. mogao promijeniti nakon pandemije.

"Nemoguće je znati kakve će se promjene desiti. Znamo da želimo da proslavimo film, ali ne znamo tačno u kakvom će to obliku biti", kazao je.

Prema uobičajenim pravilima, film mora imati sedmodnevno pozorišno izdanje u okrugu Los Anđelesa da bi se kvalifikovao za dodjelu Oscara. Ali za ovu godinu se filmovi, digitalno objavljeni, mogu kvalificirati ukoliko je studio prvenstveno planirao pozorišno izdanje.

"Mislim da svi suosjećamo sa situacijom filmaša i mi smo tu da podržimo naše članove i filmsku zajednicu", rekao je Rubin.

Nejasno je hoće li odlaganje Oskara značiti i da će Akademija omogućiti filmovima koji su objavljeni nakon krajnjeg roka da se kvalificiraju za Oskara 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније