Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ B92, objavila B.B. ]

16. 06. 2020. 10:06   >>  10:02

AMERČKA AKADEMIJA ODLUČILA

Dodjela Oskara odložena za kraj aprila

Ceremonija 93. dodjele Oskara sljedeće godine prebačena je sa februara za kraj aprila, zbog epidemije koronavirusa, objavila je Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka.

Svečanost će biti održana 25. aprila, naveli su organizatori.

Bila je planirana za 28. februar, a to je sada novi određeni datum do kojeg filmovi moraju da počnu da se prikazuju kako bi mogli da uđu u trku za nominacije, prenio je sinoć Rojters.

Epidemija koronavirusa zatvorila je bioskope širom svijeta polovinom marta i zaustavila snimanja.

"Nadamo se da će činjenica da smo produžili period za izbor filmova i promijenili datum svečanosti dati fleksibilnost filmadžijama da završe i počnu da prikazuju svoje filmove - dakle da ne budu kažnjeni za nešto što je izvan bilo čije kontrole", poručili su u saopštenju predsjednik Akademije Dejvid Rubin i izvršna direktorka Daun Hadson.

Ovo je 4. put u istoriji da je pomjerena dodjela "Oskara".

Prolongirano je i otvaranje Akademije muzeja filmova za 30. april naredne godine, a što je trebalo da se dogodi decembru 2020.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније