Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

22. 07. 2020. 13:43   >>  15:37

BEZ CEREMONIJE OTVARANJA

Grad teatar počinje 24. jula

Festival Grad teatar Budva održaće se ove godine od 24. jula do 22. avgusta po 34. put, uprkos mnogobrojnim poteškoćama i, vjerovatno, nikad bliži svojim korjenima - ideji da festival oživi grad, saopštili su organizatori.

"U to vrijeme je to bio grad koji se, kako fizički tako i duhom oporavljao poslije razornog zemljotresa, a danas je to grad koji treba duhovnu potporu u trenutku kada smo suočeni sa vjerovatno najvećom globalnom krizom novijeg vremena, pandemijom koja je zarobila cijeli svijet", navode u saopštenju.

Ovogodišnji festivalski program će započeti 24. jula u 21 čas, otvaranjem izložbe „Savremena crnogorska skulptura“ koja je dio fonda Centra savremene umjetnosti Crne Gore i trajati će do 22. avgusta.

"Ceremonijalnog otvaranja ove godine neće biti, što je opet uslovljeno situacijom, ali će publika biti u mogućnosti da uživa u izložbi, naravno uz svo poštovanje propisanih mjera", dodaju u saopštenju.

Trajanje, kao i odabir programa festivala, biće uslovljeni i prilagođeni ovogodišnjim okolnostima, da bi se omogućilo ne samo izvođenje uz prisustvo publike, već i bezbjednost svih učesnika u programu.

Moto ovogodišnjeg festivala „Kako se do mora dolazi“ uzet je iz dramatizacije Stevana Koprivice romana „Zelena čoja Montenegra“, koja je trebalo da bude premijerno izvedena ove godine, ali će se na to ipak pričekati do sljedeće godine. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније