Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: rtcg.me ]

12. 10. 2020. 09:26   >>  10:25 1

GLUMICE APELUJU

Nadležni da reaguju, CNP ne poštuje mjere NKT-a

Glumice Crnogorskog narodnog pozorišta Jelena Nenezić Rakočević i Jelena Minić čekaju testiranje na Kovid 19 zbog kontakta sa osobom koja je zaražena, a koja je radila je na jednoj od predstava. One su sa ostalim kolegama tražile od nadležnih institucija da reaguju jer se, kako tvrde, u toj ustanovi ne poštuju mjere NKT-a, te da je stav uprave da je repertoarska politika iznad epidemiološke situacije.

Prije nekoliko dana glumci Crnogorskog narodnog pozorišta upozorli su da se u toj kulturnoj instituciji ne poštuju mjere kojima bi se zaštitili od virusa, te da na probama učestvuje veći broj ljudi od propisanog. Zaraza se, prema navodima zaposlenih proširila.

Glumice Jelena Nenezić Rakočević i Jelena Minić su u samoizolaciji i čekaju testiranje.

„Ova situacija za nas nije neočekivana. Nakon 1. septembra kada smo počeli da radimo na predstavi tražili smo od uprave da se poštuju mjere NKT-a koje su jasno propisane za glumce, gdje se traži da se smanji broj glumaca u podjelama i eventualno predstavama iz prethodnih sezona, da se izbjegavaju one sa velikim brojem podjela“, kazala je u Jutarnjem programu TVCG glumica Jelena Nenezić Rakočević.

Objašnjava da je njihov zahtjev bio jasno upućen upravi u trenutku kada je trebalo da se radi predstava sa velikim brojem glumaca, tačnije 16 glumaca, četiri muzičara i tehnika.

„Tražili smo od njih da promijene tekst, da nađu rješenje kako bi ispoštovali mjere NKT-a, a kako pozorište ne bi stalo, kako bi glumci radili. Mi smo na to dobili odgovor da je repertoarska politika iznad epidemiološke situacije nakon čega smo odlučili da se obratimo nadležnim institucijama kako bismo nesmetano mogli da obavljamo svoj posao“, kazala je Nenezić Rakočević.

Glumica Jelena Minić kazala je da razumiju situaciju i to da ćemo svi morati da naviknemo da živimo sa virusom.

„Očekujemo da nadležni, konkretno u našem slučaju uprava, ispoštuje sve mjere koje su jasno naznačene kako bi proces mogao nesmetano da funkcioniše“, kazala je ona.

Naglašava da je posljedica nepoštovanja mjera bio prvi zaraženi u  predstavi.

„Nakon našeg trećeg apela dobijamo informaciju da u podjeli postoji zaražena osoba, nakon toga smo nas dvije tražile testiranje zbog neposrednog kontakta sa tom osobom“, kaže Rakočević

O broju zaraženih, kako kaže, teško je govoriti.

„Mi imamo nezvanične informacije,ali smatramo da nije pametno da sada to iznosimo u javnost. To je pitanje za upravu i ona mora dati tu informaciju. Nas dvije smo dobro i nemamo simtome“, kazala je Nenezić Rakočević.

Kaže kako stopiranje rada za glumce je veliki gubitak.

„Najveći je problem što se naš rad sada zaustavlja i veliki je problem što smo mi željni rada. Očekujemo njihove odluke, pa ćemo znati kako dalje“, zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније