Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

22. 10. 2020. 17:51   >>  23. 10. 2020. 09:31

BALKAN PANORAMA FILM

Vujovićeva "Duga" najbolja u Izmiru

Film "Duga" (Rainbow) crnogorskog režisera Aleksandra Vujovića nagrađen je za najbolji film na sinoć završenom međunarodnom Balkan Panorama Film Festivalu u Izmiru u Turskoj.

Nagradu "Žuti kišobran" (Yellow Umbrella), koju je dobio na svjetskoj premijeri, uručena je na svečanoj ceremoniji zatvaranja festivala, u ime reditelja Aleksandra Vujovića, nagradu je primila Anja Sekulić koja zajedno sa Vujovićem potpisuje izvršnu produkciju filma.

Balkan Panorama Film Festival održao se od 15. do 21. oktobra u Izmiru u Turskoj.

Od ukupno prijavljenih 691 film iz 14 zemalja, Vujovićev film bio je među pet finalista koji su prikazani na festivalu u okviru međunarodne takmičarske selekcije "Yellow Umbrella International Short Film Competition".

Vujović je predavač na Fakultetu za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније