Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

26. 10. 2020. 13:25 >> 13:25

KOSOVO

"Potonja ura Njegoševa" na festivalu Monoakt

Predstava “Potonja ura Njegoševa”, u režiji Blagote Erakovića i izvođenju Slobodana Marunovića, biće izvedena u utorak 27. oktobra u 19.30 sati na 12. Internacionalnom festivalu monodrame Monoakt koji se održava u Peći, Kosovo.

 

“Dvanaesti Internacionalni festival monodrame Monoakt počeo je 23. oktobra i trajaće do 29. oktobra. Na ovogodišnjem festivalu na kome će biti odigrano pet predstava u teatru “Istref Begoli”, nastupaju umjetnici i teatri iz Bugarske, Kosova, Hrvatske i Crne Gore”, saopšteno je iz Crnogorskog narodnog pozorišta.

Monodrama “Potonja ura Njegoševa” premijerno je izvedena 19. maja 1988. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu po tekstu Slobodana Tomovića i u režiji Blagote Erakovića.

U ulozi Petra II Petrovića Njegoša nastupio je glumac Slobodan Marunović i od tada do danas odigrao je više od 1500 puta širom svijeta (Pariz, London, Beč, Stokholm, Cirih, Frankfurt, Štutgart, Karslrue, Brisel, Luksemburg, Beograd, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Skoplje, Bitolj, Novi Sad, Priština, Olimp, Kastroma, Montreal, Toronto, Detroit, Los Anđeles, Melburn, Sidnej, Brizbejn, Moskva, Vildunja…).

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније