Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ b92 ]

04. 11. 2020. 12:22 >> 12:23

HOLIVUDSKA KOMPANIJA

Gradiće filmski i TV studio u Londonu

Holivudska kompanija gradi filmski i TV studio u Dagenhamu vrijedan 300 miliona funti.

Proizvodni kompleks će stvoriti 1.200 radnih mjesta i doprinositi ekonomiji istočnog Londona 35 miliona funti godišnje.

Vlasnik studija u kojima su snimana kultna djela, od filma "Prohujalo s vihorom" do serije "Sopranovi", ulaže 300 miliona funti u izgradnju proizvodnog kompleksa u holivudskom stilu u Dagenhamu, u istočnom Londonu, piše britanski Gardijan.

Hackman Capital Partners, vlasnik između ostalog Culver Studios u Los Anđelesu i Silvercup Studios u Njujorku, pristao je da uloži ovu svotu novca tokom naredne tri godine za razvoj tog mjesta, sa prvim produkcijama koje bi trebalo da započnu snimanje do sredine 2022. godine.

"Dagenham je nekad bio poznat po fabrikama i Fordima, ali u budućnosti ćemo biti podjednako poznati po snimanju filmova. Radi se o dovođenju na hiljade radnih mjesta, pružanju mogućnosti obrazovanja i obuke lokalnim mladim ljudima i davanju nade ljudima u ova tmurna vremena kovida", rekao je Daren Rodvel, lider Veća Barkinga i Dagenhama.

Veće procjenjuje da će studio otvoriti 1.200 radnih mjesta i doprinositi 35 miliona funti godišnje ekonomiji istočnog Londona. Prostor Easterbrook Studios će sadržati 12 zvučnih bina na površini od 4,5 hektara.

"Ovo je vrlo poseban trenutak za Dagenham, našu prijestonicu i sve one koji su naporno radili na ostvarivanju ove smjele vizije dovođenja novog filmskog studija svjetske klase u istočni London“, rekao je gradonačelnik Londona Sadik Kan.

Plan za izgradnju studija u istočnom Londonu bio je rizičan poduhvat za Veće, koje je bilo primorano da potraži novog investitora nakon što se prvobitni pokrovitelj Pacifica Ventures povukao prošle godine pozivajući se na neizvesnost oko Bregzita. Iako je pandemija koronavirusa zaustavila industriju filma i TV produkcije, Ujedinjeno Kraljevstvo je i dalje vodeća lokacija u svijetu holivudskih hitova i velikih budžetskih TV drama. Više od 200 filmova i 120 vrhunskih TV emisija - oni koji koštaju više od milion funti po epizodi - snimljeno je prošle godine u Velikoj Britaniji sa ukupnom proizvodnjom od 3,1 milijarde funti.

U poslednje dve godine Dizni i Netfliks sklopili su dugoročne ugovore sa Pinevood-om i sestrinskim studijem Shepperton Studios, kako bi obezbedili proizvodni prostor i osigurali nesmetan protok sadržaja.

"Današnja najava je dokaz da je klima za privatne investicije otporna", rekao je Adrijan Vuton, izvršni direktor filma London i Britanske komisije za film.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније