Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

28. 01. 2021. 08:32   >>  08:33

AMERIČKI FILMSKI FESTIVAL

Sandens u onlajn izdanju i draj-in bioskopima

Američki festival nezavisnog filma Sandens (Sundance) počinje danas u onlajn izdanju, ali i sa projekcijama u drajv-in restoranima i malim nezavisnim bioskopima. Festival, čiji je osnivač legendarni glumac Robert Redford (84), obično se održava u januaru i februaru u planinama američke savezne države Juta.

Pošto je većina bioskopa zatvorena zbog epidemije korona virusa, organizatori Sandens-a su u decembru odlučili da festival bude onlajn.

"Čak i u ovim neodrživim uslovima, umjjetnici i dalje pronalaze načine da rade svoj posao koji je smio, ali i važan", rekla je direktorka festivala Tabita Džekson.

Prema njenim riječima, festival će ponuditi predpremijere, ali uz poštovanje epidemioloških mjera i na različitim mjestima, od Kalifornije do Njujorka.

Biće organizovane projekcije u drajv-in restoranima na području Los Anđelesa, tako da će posjetioci, svako u svom automobilu, moći da gledaju filmove.

Neki filmovi će biti emitovani na internetu poslije kojih će umjetnici odgovarati na pitanja.

Festival Sandens postao je jedan od najznačajnijih američkih festivala nezavisnog filma, jer pruža priliku perspektivnim filmskim stvaraocima koji se bave dokumentarnim, inostranim i nezavisnim filmom da promovišu svoje projekte i privuku pažnju šire javnosti.

Nekoliko sada svjetski poznatih reditelja, među kojima su Kvetin Tarantino, Pol Tomas i Daren Aronofski doživeli su svoj veliki proboj na filmsku scenu upravno na Sandensu.

Redford je nazvao tu filmsku manifestaciju po filmskom klasiku "Buč Kesidi i Sandens Kid" iz 1969. godine.

Ovogodišnji festival trajaće do 3. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније