Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

01. 03. 2021. 08:59   >>  08:59

PRIZNANJA ZA SERIJU

"Kruna" dobila četiri Zlatna globusa

Netfliksova serija "Kruna" (The Crown) osvojila na 78. ceremoniji dodjele Zlatnih globusa je četiri priznanja u kategorijii televizijskih ostvarenja, uključujući za najboju dramsku seriju za svoju četvrtu sezonu.

Ceremonija dodjele Zlatnih globusa, prva u sezoni nagrada pomjerenoj zbog korona virusa, održana je noćas virtuelno sa voditeljkama na dvije strane američke obale, u Los Anđelesu i Njujorku. Zlatni globusi se dodjeljuju za film u dvije kategorije, drame i komedije, mjuzikl i odvojeno za televiziju.

Poslije usmjerenja na kraljicu Elizabetu drugu u prve tri sezone "Kruna" je u četvrtoj sezoni u centru pažnje imala princa Čarlsa i princezu Dajanu, mada je kraljica i dalje prisutna. Mladi britanski glumci Ema Korin (Dajana ) i Džoš O'Konor (Čarls) dobili su noćas na Zlatnim globusima nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca u dramskoj seriji.

Američka glumica Džilijan Anderson takođe je nagrađena za najbolju žensku pomoćnu ulogu za interpretaciju bivše premijerke Margaret Tačer, u četvrtoj sezoni "Krune" koja obuhvata vrijeme njenog mandata između 1979. i 1990. godine.

Netfliks je bio veliki pobjednik u kategoriji televizije na dodeli Globusa ove godine, jer je pored nagrada za "Krunu" dobio i dve nagrade za "Damin gambit" (Queen's Gambit) uključujući i za najbolju mini seriju.

Glumica iz "Daminog gambita" Anja Tejlor-Džoj, takođe je nagradjena za najbolju glumicu u mini seriji.

Serija "Schitt's Creek" nagrađena je za najbolju seriju u kategoriji komedija, a jedna od zvijezda serije Ketrin O'Hara za najbolju glumicu u komediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније