Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

06. 05. 2021. 10:33   >>  10:32

PROMOCIJA AUTORKI

Film "Grudi" na festivalu u Turskoj

Film "Grudi" rediteljke Marije Perović prikazan je na Internacionalnom Women Filmmakers Festivalu u Turskoj - u Balkan Official Selection, podgrupi zvanične međunarodne selekcije dugometražnog igranog filma.

Ovogodišnji, četvrti, Internacionalni Women Filmmakers Festival održava se u tri faze u online formatu, a za cilj ima promociju i podršku ženama filmskim autorkama, ali i ostalim ženama u filmskoj industriji.

Film “Grudi” je bio crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, a predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Film je prikazan na više od 20 filmskih festivala u svijetu. Dobio je mnoge nagrade i priznanja.

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović.

Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović…

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније