Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Klix [ I. P. ]

29. 12. 2021. 12:33   >>  12:34 8

BRITANSKI KRITIČAR

"Aida" među najboljim filmovima u 2021.

Poznati britanski filmski kritičar Mark Kermode objavio je listu najboljih filmova u 2021. godini, a na ovom spisku našao se i film "Quo Vadis, Aida?" bosansko-hercegovačke rediteljke Jasmile Žbanić.

Iza Jasmile Žbanić i ekipe filma "Quo Vadis, Aida?" je sjajna godina.

Osim nominacija za Oskara i BAFTA-u, priča o genocidu u Srebrenici nominovana je i za tzv. evropskog Oskara, gdje je početkom ovog mjeseca trijumfirala osvojivši tri nagrade.

Šlag na kraju fantastične godine stiže u vidu još jedne važne pohvale, britanski kritičar je film uvrstio među 10 najboljih u 2021. godini.

Na Kermodeovoj listi su i filmovi "Petite Maman", "Summer of Soul", "The Green Knight", "Another Round", "Titane", "Censor", "Sound of Metal", "After Love", "Spencer" i "Quo Vadis, Aida?".

Podsjetimo da je ranije ovog mjeseca i bivši američki predsjednik Barak Obama svrstao "Aidu" među omiljene filmove koje je pogledao tokom proteklih 12 mjeseci.

Sve ovo predstavlja veliki uspjeh i dodatnu promociju za film o genocidu u Srebrenici te je ujedno i dodatni dokaz da se radi o izuzetno kvalitetnom ostvarenju o kojem će se još dugo pričati.

Podsjećamo, film "Quo Vadis Aida" možete pogledati večeras od 21 sat na Prvom kanalu RTCG.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније