Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

28. 01. 2013. 13:51 >> 13:51

nova pobjeda

Film "Argo" trijumfovao i na SAG dodjeli

Drama o taocima u Iranu „Argo“ osvojila je glavnu nagradu Udruženja filmskih glumaca Amerike (SAG) dok su Danijel Dej Luis i Dženifer Lorens osvojili nagrade za najbolje glumce.

Glumačkia ekipa filma „Argo“ sinoć  je drugi put za dva dana dobila nagradu što bi moglo da poboljša šanse ovog filma na dodjeli Oskara u februaru.

Dodjela nagrada SAG među najgledanijima je jer glumci čine najveću grupu birača Akademije za film i nauku koja dodjeljuje Oskare. Nagrade SAG bira oko 100.000 glumaca koji rade u SAD. „Argo“ je u subotu dobio nagradu Udruženja producenata pobijedivši tako „Linkolna“, „Jadnike“ i „U dobru i u zlu“ koji su nominovani za Oskara za najbolji film.

Film „Argo“ režirao je Ben Aflek koji i glumi u njemu i bavi se istinitom pričom spasavanja američkih diplomata iz Teherana 1979. godine.

Danijel Dej Luis je za ulogu američkog predsjednika Abrahama Linkolna u „Linkolnu“ pokupio brojna priznanja i tako potvrdio status favorita za Oskara koji bi, ako ga dobije 24. februara, bio njegov treći.

Dženifer Lorens, nagrađena je za ulogu mlade udovice u nezavisnoj komediji „U dobru i u zlu“.

Za najbolju mušku sporednu ulogu nagradu je dobio Tomi Li Džons, dok je En Hatavej, dobila svoju prvu SAG nagradu za ulogu Fantine u „Jadnicima“.

Kada je riječ o TV ulogama, ekipa britanske drame „Dauntaun Ebi“ dobila je nagradu SAG. Za uloge u dramskim serijama nagrađeni su Brajan Cranston (Breaking Bad) i Kler Dejns (Domovina).

U kategoriji komedije, ansambl „Moderne porodice“ dobio je nagradu. Alek Boldvin je nagrađen za najbolju mušku ulogu u komediji „30 Rock“ a njegova partnerka iz serije Tina Fej SAG nagradu je dobila u ženskoj konkurenciji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније